Reiki is de stroom van krachtige levensenergie, om ons heen en in ons, die een eigen intelligentie heeft. Reiki herstelt de harmonie in jezelf, zowel op lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau, en bevordert zo het zelfgenezend vermogen. Vooraf is niet bekend op welk niveau het zal werken. In situaties waar lichamelijke genezing niet meer mogelijk is, is Reiki ondersteunend en liefdevol bij het proces van verwerken, van overgave en het verkrijgen van inzicht. Reiki-energie is altijd aanwezig in ieder mens en brengt je in een dieper contact met jezelf. 

Reiki

Reiki betekent letterlijk Universele Levensenergie en is aanwezig in alles wat leeft. Rond 1900 herontdekt de Japanse dr. Mikao Usui de toepassing van deze levensenergie. Hij heeft deze vorm van zelfheling de naam Reiki gegeven. Dr Usui verdiepte zijn werkwijze door de mensen te leren zichzelf te behandelen en helen.  

Usui Shiki Ryoho is de manier van Reiki beoefenen die werd ontwikkeld door Dr. Mikao Usui en zijn lijnopvolgers dr. Chujiro Hayashi, mrs.Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto en de huidige lijnopvolger Johannes Reindl.

Mikao Usui Chujiro Hayashi Hawayo Takata Phyllis Lei Furumoto Johannes Reindl
Mikao Usui Chujiro Hayashi Hawayo Takata Phyllis Lei Furumoto Johannes Reindl

Reiki is een eenvoudige behandelmethode waarbij je via de handen helende energie doorgeeft aan jezelf of aan een ander. Dit is de basis van de beoefening. Bij het ontvangen van een Reikibehandeling lig je aangekleed op een tafel of je zit op een stoel. De handposities raken respectvol je lichaam, als een geleider voor de energie van Reiki, gedurende 20-60 minuten. De energie dringt door de kleren heen en gaat naar die plaatsen in het lichaam die dit het meest nodig hebben. Hierdoor wordt een natuurlijk helings- en ontspanningsproces in gang gezet. Het is vooraf niet bekend wat je ervaring zal zijn. Reiki kan goed gecombineerd worden met andere behandel methoden en medicatie.

Het vermogen om Reiki energie zelf te beoefenen wordt in cursusvorm geleerd door een Reikimaster.  Iedereen kan het leren, je hebt er geen aanleg of vooropleiding voor nodig. Als je anderen een Reikibehandeling geeft activeer je Reiki tevens in jezelf.